O mně

Mgr. Markéta Pešková

Malování mne provází celým mým životem. Ještě jsem nechodila do školy a už jsem toužila po svém malířském stojanu a prohlašovala, že až vyrostu, budu malířkou. Po dobu celého základního vzdělání jsem navštěvovala výtvarnou výchovu a účastnila se i soutěží. Odměnou mi byla výstava obrazu v Japonsku, uznání a výhra v okresních soutěžích. 
Osud mne však zavedl jinam a přes cestu trnitou a rozhodně ne nudnou, mne zase vrátil zpět. 

Profesionálnímu malování na nábytek jsem se začala věnovat v době vypuknutí Covid šílenství, kdy bylo více prostoru pobývat na chalupě v obci Otinoves, dnes již v mém trvalém bydlišti, kde mám svou dílnu a dveře jsou zde otevřeny pro všechny zájemce o mou tvorbu. 

Vše začalo jednou pohozenou provorepublikovou skříňkou, kterou jsem zrenovovala a nabídla k prodeji. Za první utržené peníze jsem pak nakoupila barvy a štětce. Po večerech se učila a na oživení chodila na kurz olejomalby, pastelu, apod. 

Přes nesmírně náročné renovace a tvrdou dřinu, jsem se postupně dopracovala ke spolupráci s truhláři a malbě na nový nábytek. 

Mým snem bylo nabídnout zákazníkům kvalitní nábytek ze dřeva bez kompromisů, který by vydržel po celý jejich život a více, nabídnout něco, aby se cítili vyjimečně a vyhovovalo to normám dnešní doby. 
Troufám si říci, že to se mi podařilo splnit, neboť dnes již nabízím jen nový nábytek, kdy si sami zákaznici mohou říci jakou chtějí barvu, motiv, kdy tak získají autorský ručně malovaný originál, který nikde jinde nekoupí, např. truhlu s motivem domácího mazlíčka, či tolik oblíbených sýkorek, červenek a jiné. 
Samozřejmě umíme upravit i míry, aby nebyla postel krátká a do skříně se vešlo dnešní šatní ramínko, či vysouvání šuplat bylo pohodlné. 

K malbě používám kvalitní nezávadné vodou ředitelné barvy a odolné polyuretanové laky pro snadnou údržbu. 

Moje mysl je hodně kreativní a miluji barvy, nemám problém zákazníkům poradit a sladit jim interiér, ať už jen solitérou nebo vybavením celého domu.
Zdá se, že jsem rozjela vlnu barevného nábytku, protože donedávna jsem ještě zákazníky učila, že nábytek nemusí byt jen bílý.

Pro dokonalý interiér a utěšení mé kreativity jsem začala také malovat obrazy s květinovými a ptačími motivy, dokonce i na zakázku. Miluji přírodu a ta mne provází celou mou tvorbou. Najdete ji tak, nejen v motivech na nábytku, ale rovněž v mých obrazech plných zářivých barev. 

Potkat se spolu můžeme také na sociálních sítích na FB a IG.